Født på Baadesgaard i Græshave Sogn den 1. dec. 1818 som yngste barn af Carl Ludvig Qvade og Dorthea Wiinholt.
Sættes i 1833 i lære hos købmand Jens Lange i Maribo. Nedsætter sig som selvstændig købmand i byen i 1843. Køber i 1850 den store gård på torvet i Maribo, hvorfra han til sin død driver det stærkt voksende firma C. A. Qvade.
Bliver i 1844 viet til Susanne Elisabeth Lange med hvem han får 6 børn: Caroline Louise Dorthea, Carl Johannes og Henrik Anton samt to dødfødte piger og en pige, der dør få dage efter fødslen.
Carl Anton Qvade er måske den betydeligste ivæksætter i Maribos historie. Maribo Dampmølle, Maribo Sukkerfabrik, Maribo Trælasthandel og Maribo Trævarefabrik skylder i alt væsentligt ham deres tilblivelse. Han var desuden livet igennem medstifter af en række virksomheder herunder Maribo Svineslagteri og jernstøberiet L. Lange & Co i Svendborg. I 80-års alderen indbyder han til oprettelsen af Grængegårdens Teglværk.
Han påtog sig mange tillidshverv: medlem af Maribo byråd, kommunal revisor, medlem af ligningskommissionen og Maribo bankråd, repræsentant for Østifternes Kreditforening, formand i Købstædernes brandforsikringsselskab for Lolland-Falster og Langeland mv. Han var medstifter af Understøttelsesforening for Trængende Handlende og stiftede den godgørende forening af 1. januar 1852. Ved sit 50-års jubilæum ydede han store pengegaver til velgørende formål.
I 1874 blev han udnævnt til kgl. agent og i 1889 modtog han ridderkorset. I 1893 ønskede en kreds af medborgere at indstille ham til etatsrådstitlen, men det frabad han sig.
En samtidig iagttager efterlader et indtryk af en person, der er redelig i alle livets forhold, hjælpsom - men i privatlivet sparsommelig, samt anset langt udover landsdelen.
Han døde af en hjerneblødning under et besøg hos sin søn på Holtegaard udenfor Maribo den 24. juli 1900 og er begravet i familiegravstedet på Maribo Kirkegård.